e

Samla Capital sijoittaa kiinteistöihin vastuullisen sijoittamisen periaatteiden mukaan.

Samla Capital on sitoutunut vastuulliseen sijoittamiseen. Haluamme Samlassa saavuttaa mahdollisimman hyvän tuoton asiakkaidemme sijoituksille hyödyntämällä mahdollisuudet ja hallitsemalla samalla sijoitusriskejä tehokkaasti. Uskomme, että ne sijoittajat ja yritykset, jotka huomioivat vastuullisuuteen liittyvät tekijät, hyötyvät pitkällä aikavälillä. Pitkäjänteinen vastuullisuusnäkökulman huomioiminen pienentää pitkällä aikavälillä myös Samlan hallinnoimien pääomien luontoon sekä sosiaaliseen ja yhteiskunnalliseen ympäristöön kohdistuvia ulkoisvaikutuksia.

Lisäksi tavoitteenamme on lisätä sijoitustoiminnan avoimuutta, läpinäkyvyyttä ja sidosryhmien luottamusta. Tämän vuoksi olemme integroineet ESG-näkökohdat eli ympäristöön (Environmental), yhteiskuntaan (Social) ja hallintotapaan (Governance) vaikuttavat tekijät Samlan sijoitustoimintaan vastuullisen sijoittamisen periaatteidemme mukaisesti.

Samla ottaa vastuullisen sijoittamisen periaatteet huomioon hallinnoidessaan kiinteistöstrategialla toimivia vaihtoehtorahastoja. Samla toimii kiinteistöjen ja asuntojen ostajana, vuokranantajana, ylläpitäjänä ja rakennuttajana.

 

 

Samla on allekirjoittanut 08/2020 YK:n vastuullisen sijoittamisen periaatteet (The UN-supported PRI, The Principles for Responsible Investment). Nämä periaatteet ovat kehittyneet globaalisti vastuullisen sijoittamisen parhaiden käytäntöjen lähtökohdaksi, ja ne ohjaavat myös Samlan vastuullisen sijoittamisen prosessien kehittämistä. UN PRI-periaatteiden allekirjoittajana Samla on sitoutunut

  • liittämään ESG-tarkastelun osaksi sijoitusprosesseja
  • toimimaan aktiivisena omistajana ja sisällyttämään ESG-asiat omistajakäytäntöihinsä
  • edistämään sijoituskohteidensa ESG-raportointia
  • edistämään vastuullisen sijoittamisen periaatteiden käyttöönottoa sijoitustoimialalla
  • edistämään vastuullista sijoittamista yhteistyössä muiden sijoittajien kanssa
  • raportoimaan toimistaan ja vastuullisen sijoittamisen edistymisestä
  • Samlan vastuullisen sijoittamisen periaatteet pääset lukemaan

    tästä linkistä.

Samla Capital rahoitti koulun rakentamisen 200 lapselle Bangladeshiin

Elokuussa 2017 Myanmarin armeijan hyökkäys rohingyamuslimien kyliin pakotti satoja tuhansia rohingyoita jättämään kotinsa ja pakenemaan vainoa ulkomaille. Valtaosa heistä asettui asumaan Etelä-Bangladeshissa sijaitsevaan Cox’s Bazariin, jonne nousi maailman suurin pakolaisleiri Kutupalong vain muutamassa kuukaudessa. Kutupalongin leirissä asuu noin 600 000 ihmistä, ja sen lähistöllä on useita pienempiä rohingyojen kyliä.

Rahoitimme lahjoituksena Fida Internationalin kautta Kutupalongin pakolaisleirin viereen 200 lapsen koulurakennuksen, joka valmistui syyskuussa 2020. Koulun rakentamisesta ja toiminnasta vastaavat Fidan paikalliset yhteistyökumppanit. Uusi koulurakennus laajentaa alueen nykyisen koulun tiloja kahden luokkahuoneen, toimiston ja majoitustilojen verran. Koulussa pakolaisleirin lapset saavat toivottua suojaa, turvaa ja opetusta, joka tukee lasten tulevaisuutta.

Urheilu on merkittävä osa ihmisten hyvinvointia

Liikunta ja urheilu on lähellä Samlan omistajien sydäntä – onhan yksi perustajistammekin entinen olympiahiihtäjä. Haluamme auttaa ihmisiä löytämään liikkumisen parantavan voiman ja liikkumisen ilon sekä auttaa nuoria, kunnianhimoisia urheilijan alkuja pääsemään eteenpäin tavoitteissaan. Tuemme paikallisia urheiluseuroja, ja osallistumme aktiivisesti urheilumaailman varainhankintaan ja sponsorointiin.

 

Samla Capital mukana kannustamassa nuoria

Samla Capital jakoi keväällä 2019 yli sata stipendiä Jyväskylän alakoululaisille. Stipendeillä haluamme olla mukana kannustamassa nuoria koulunkäynnissä ja tsemppaamassa heitä saavuttamaan ja ylittämään asetetut tavoitteet.

Lataa avaintietoasiakirja