fbpx
e

Yhteiskuntavastuu

Haluamme olla paras mahdollinen yhteistyökumppani kaikille sidosryhmillemme sekä toimia vastuullisesti ympäristömme hyväksi. Tärkein tehtävämme on kasvattaa kohteiden pitkäaikaista arvoa kestävästi ja tuottaa lisäarvoa kaikille liiketoimintamme osapuolille pitkällä aikavälillä. Samla Capital on vastuullinen, kasvollinen ja pitkäjänteinen toimija. Samalla haluamme auttaa yhteiskuntaamme ja ympäristöämme hyväntekeväisyydellä sijoitustoiminnan ulkopuolella.

 

Samla Capital rahoittaa koulun rakentamisen 200 lapselle Bangladeshiin

Elokuussa 2017 Myanmarin armeijan hyökkäys rohingyamuslimien kyliin pakotti satoja tuhansia rohingyoita jättämään kotinsa ja pakenemaan vainoa ulkomaille. Valtaosa heistä asettui asumaan Etelä-Bangladeshissa sijaitsevaan Cox’s Bazariin, jonne nousi maailman suurin pakolaisleiri Kutupalong vain muutamassa kuukaudessa. Kutupalongin leirissä asuu noin 600 000 ihmistä, ja sen lähistöllä on useita pienempiä rohingyojen kyliä.

 

 

Rahoitamme lahjoituksena Fida Internationalin kautta Kutupalongin pakolaisleirin viereen 200 lapsen koulurakennuksen, jonka on määrä valmistua vuoden 2019 aikana. Koulun rakentamisesta ja toiminnasta vastaavat Fidan paikalliset yhteistyökumppanit. Uusi koulurakennus laajentaa alueen nykyisen koulun tiloja vähintään kahden luokkahuoneen, toimiston ja majoitustilojen verran. Koulussa pakolaisleirin lapset saavat toivottua suojaa, turvaa ja opetusta, joka tukee lasten tulevaisuutta.

 

Kohti vihreämpää rakennustekniikkaa

Ympäristömme ja ilmastomme tila huolestuttaa myös meitä. Kiinteistöihin sijoittavana yrityksenä meillä on myös suuri mahdollisuus vaikuttaa tuohon tilaan. Olemme siirtyneet hallinnoimissamme kiinteistöissä vihreän energian käyttöön pienentääksemme kiinteistöjen energiajalanjälkeä. Panostamme jatkuvasti kohteidemme kehittämiseen, mikä kattaa myös niiden energiatehokkuuden parantamista.

Urheilu on merkittävä osa ihmisten hyvinvointia

Liikunta ja urheilu on lähellä Samlan omistajien sydäntä – onhan yksi perustajistammekin entinen olympiahiihtäjä. Haluamme auttaa ihmisiä löytämään liikkumisen parantavan voiman ja liikkumisen ilon sekä auttaa nuoria, kunnianhimoisia urheilijan alkuja pääsemään eteenpäin tavoitteissaan. Tuemme paikallisia urheiluseuroja, ja osallistumme aktiivisesti urheilumaailman varainhankintaan ja sponsorointiin.

 

Samla Capital mukana kannustamassa nuoria

Samla Capital jakoi keväällä 2019 yli sata stipendiä Jyväskylän alakoululaisille. Stipendeillä haluamme olla mukana kannustamassa nuoria koulunkäynnissä ja tsemppaamassa heitä saavuttamaan ja ylittämään asetetut tavoitteet.

Lataa avaintietoasiakirja