fbpx
e

Yhteiskuntavastuu

Haluamme olla paras mahdollinen yhteistyökumppani kaikille sidosryhmillemme sekä toimia vastuullisesti ympäristömme hyväksi. Tärkein tehtävämme on kasvattaa kohteiden pitkäaikaista arvoa kestävästi ja tuottaa lisäarvoa kaikille liiketoimintamme osapuolille pitkällä aikavälillä. Samla Capital on vastuullinen, kasvollinen ja pitkäjänteinen toimija. Samalla haluamme auttaa yhteiskuntaamme ja ympäristöämme hyväntekeväisyydellä sijoitustoiminnan ulkopuolella.

 

Samla Capital rahoittaa koulun rakentamisen 200 lapselle Bangladeshiin

Elokuussa 2017 Myanmarin armeijan hyökkäys rohingyamuslimien kyliin pakotti satoja tuhansia rohingyoita jättämään kotinsa ja pakenemaan vainoa ulkomaille. Valtaosa heistä asettui asumaan Etelä-Bangladeshissa sijaitsevaan Cox’s Bazariin, jonne nousi maailman suurin pakolaisleiri Kutupalong vain muutamassa kuukaudessa. Kutupalongin leirissä asuu noin 600 000 ihmistä, ja sen lähistöllä on useita pienempiä rohingyojen kyliä.

 

 

Rahoitamme Fida Internationalin kautta Kutupalongin pakolaisleirin viereen 200 lapsen koulurakennuksen, jonka on määrä valmistua ennen vuoden 2019 monsuunisateita. Koulun rakentamisesta ja toiminnasta vastaavat Fidan paikalliset yhteistyökumppanit. Uusi koulurakennus laajentaa alueen nykyisen koulun tiloja vähintään kahden luokkahuoneen, toimiston ja majoitustilojen verran. Koulussa pakolaisleirin lapset saavat toivottua suojaa, turvaa ja opetusta, joka tukee lasten tulevaisuutta.

 

Kohti vihreämpää rakennustekniikkaa

Ympäristömme ja ilmastomme tila huolestuttaa myös meitä. Kiinteistöihin sijoittavana yrityksenä meillä on myös suuri mahdollisuus vaikuttaa tuohon tilaan. Olemme siirtyneet hallinnoimissamme kiinteistöissä vihreän energian käyttöön pienentääksemme kiinteistöjen energiajalanjälkeä. Panostamme jatkuvasti kohteidemme kehittämiseen, mikä kattaa myös niiden energiatehokkuuden parantamista.

Samla Capitalin veriryhmä luovuttaa verta aktiivisesti

Joka arkipäivä Suomessa tarvitaan 800 vapaaehtoista verenluovuttajaa, jotta potilaat saavat tarvitsemansa verivalmisteet (SPR:n Veripalvelu). Me Samla Capitalilla ojensimme omat kätemme avuksi, ja perustimme Samlalle oman VeriRyhmän SPR:n veripalveluun, ja käymme säännöllisesti verenluovutuksessa täyttämässä elintärkeitä veripankkeja. Haluamme kehottaa myös muita käymään säännöllisesti verenluovutuksessa.

Urheilu on merkittävä osa ihmisten hyvinvointia

Liikunta ja urheilu on lähellä Samlan omistajien sydäntä – onhan yksi perustajistammekin entinen olympiahiihtäjä. Haluamme auttaa ihmisiä löytämään liikkumisen parantavan voiman ja liikkumisen ilon sekä auttaa nuoria, kunnianhimoisia urheilijan alkuja pääsemään eteenpäin tavoitteissaan. Tuemme paikallisia urheiluseuroja, ja osallistumme aktiivisesti urheilumaailman varainhankintaan ja sponsorointiin.

Lataa avaintietoasiakirja